Gondolatok fejből és szívből

Egyszerű kis gondolatok, melyek megszületnek s netre vésődnek... úgy általában mindenről, az életről, a látottakról, a hallottakról és a napi behatások visszhangjairól...

Friss topikok

Címkék

Döntések

2012.08.04. 23:56 [Noise]

Nap mint nap hozunk meg döntéseket. Kisebbeket, nagyobbakat... mindannyian. Muszáj. Erről szól az életünk. Próbálunk az adott pillanatban a lehető legjobban dönteni. Az, hogy mi vezérel minket egy-egy döntés meghozatalánál, már változó. Van akit a kapzsiság, van akit az önzés, akit a szeretet és van, akit a boldogság utáni vágy irányít. Egy dolog biztos. A döntés pillanatában sosem lehetünk biztosak abban, hogy jól döntöttünk e. Utólag fog kiderülni. Mintha egy szakadékba néznénk fentről. Nem tudjuk milyen mély is valójában, míg le nem megyünk, s fel nem nézünk.

Olykor azonban előfordul, hogy később felmerül a gondolat, "talán mégsem döntöttünk jól?"... Idővel kiderül minden. Csak sajnos addigra az azt követő események már meghatározóak lehetnek, s olyan dolgokat veszíthetünk el, ami már fontos vagy jó lenne. Tehetünk róla. Mi döntöttünk így. Ha már meghoztuk a választást jó és rossz közt, ha már elindultunk egy úton, nagyon fájdalmas tud lenni, visszatérni egy adott pontra. Mérhetetlen fájdalmat okozhatunk vele magunknak és másoknak is. Csak, hogy tiszta legyen, ez is egy újabb döntés! Ami megint nem tiszta, hogy mi lesz vele... Elveszíthetünk valamit vagy nyerhetünk vele egy értékesebb, szebb dolgot, ami talán végig ott volt a szemünk előtt, de nem akartuk vagy nem tudtuk észrevenni, mert nem álltunk rá készen az előző helyzetben. De akkor is jól döntöttünk!

Akkor, abban a helyzetben az volt a legjobb, amit tehettünk. A legjobb, amit kihozhattunk egy lehetőségből. Felesleges lenne bánnunk, hiszen tökéletesen cselekedtünk. De eljött egy pont, ami egy újabb döntést szült, egy újabb lehetőséget a bukásra vagy a felemelkedésre... Rajtunk múlik, hogyan élünk vele, hogy mit tudunk kihozni belőle. Csak okosan kell csinálni. Vagy ésszel, vagy szívvel... De tudnunk kell, mit okoz... csak így lehetünk jók. Erről szól ez a játék...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noise.blog.hu/api/trackback/id/tr554696096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása